Font Size

SCREEN

Cpanel

Győri Nemzetközi Művésztelep Záró kiállítása


A város legjelentősebb képzőművészeti hagyományai között számon tartott Győri Nemzetközi Művésztelep

Minden év júliusában a Győri Városi Művészeti Múzeum meghívására, külföldi és magyar képzőművészek érkeznek Győrbe, hogy három hétig városunkban éljenek és alkossanak.

A 2004. évi Nemzetközi Művésztelepen magyar alkotók mellett Japánból, Izraelből, Ausztriából, Lengyelországból, Szlovákiából és Szerbiából fogadtak vendégeket.

 

A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan, a résztvevő művészek lehetőséget kaptak arra, hogy a Győri Grafikai Műhelyben, a múzeum papírrestaurátor műhelyében és a múzeum épületeiben kialakított alkalmi festőműtermekben dolgozzanak, a jól ismert alkotói módszerek mellett, új, számukra eddig kevésbé ismert technikákat is kipróbáltak.

 

 A három hetes időszak alatt az Esterházy-palotában (Győr, Király utca 17.) és a Grafikai Műhelyben (Győr, Ady Endre u. 6.) rendezett művész-közönség találkozók alkalmával a nagyközönség is megismerkedhet az alkotókkal.


A művésztelep hagyományosan kiállítással zárul, mely a Magyar Ispita emeleti kiállító termében (Győr, Nefelejcs köz 3.) július 30-tól augusztus 31-ig lesz látogatható. A tárlaton bemutatásra kerülő művek között, a különböző, sokszorosított képgrafikai technikákkal készült alkotások mellett, rajzokat, festményeket és szobrokat és installációkat láthatnak az érdeklődők.

 

2004. július 11 – július 31.
Záró kiállítás: július 30-tól augusztus 31-ig


Résztvevő művészek:

Abed Abdi (Izrael)

Ön itt van: Home kiállítások Győri Nemzetközi Művésztelep Záró kiállítása