Font Size

SCREEN

Cpanel

Palesztin festőművészek művei a Budapesti Gödörben

A One World Project Közel-Kelet és Iszlám Kultúra Tematikus Hét alkalmából (Tilos Rádió 90.3 FM, 2008. március 7–14) palesztin művészek képeiből rendezett festmény kiállítást: Abed Abdi, Boutaina Abu Milhelm .


Dátum: March 13, Thursday, 11:50:00, Gödör Klub

 

 

 

 

A kultúrák sokszínűségének megismerése érdekében a Tilos Kulturális Alapítvány koordinálása alatt „One World Project” néven egy egész éves programsorozat folyik, mely a Kultúrák Közti Párbeszéd Európai Éve 2008. hivatalos programjának kiemelt magyarországi projektje.

A rendezvénysorozat keretében havonta egy-egy Tilos Rádió World Party kerül megrendezésre Budapesten és terveink szerint később a vidéki nagy egyetemi városokban is (Szeged, Debrecen, Pécs), mely koncertek, dj-setek, workshop-ok, vizuális performanszok és kiállítások útján ismerteti meg a látogatókat egy adott kultúrkör – Ausztrália, Közel-Kelet, Afrika, az Euro-Mediterrán térség, India, Közép-Európa, Latin-Amerika és Távol-Kelet – művészetével.A World Party sorozat következő második állomása egy sok szempontból is ismeretlen világba kalauzol: ez pedig a Közel-Kelet és az Iszlám világa amely varázslatos, olykor vegyes csodálattal szemlélt kultúráját mutatjuk be, Marokkótól Iránig tartó audiovizuális utazás során.

A Közel-Kelet Party hetében március 7-14. között Tematikus Hetet tartunk a Tilos Rádióban, mely során neves szakértőkkel, utazókkal, zenészekkel beszélgetünk az Iszlám világról, vallási, társadalmi, kulturális témákat járunk körbe és megvizsgáljuk e hatalmas régió történelmét és helyét a 21.század globalizált világában. Mindezzel szeretnénk elősegíteni e páratlanul gazdag kultúra megismerését, megértését és elfogadását.

Party Program

Koncertek:
Al-Tabla Percussion Group - közel-keleti ütöhangszeres koncert
Khalifa - autentikus és modern arab zene
Chalaban - marokkói ethno-jazz fusion

Tánc:
Nieto Mercedes – egyiptomi raqs sharqi
Virág Judit – törzsi tánc

Tilos Rádió Dj-k:
Szamosi Peti (észak-afrikai rai)
Maxim (közel-keleti tánczene)
Keyser (iráni és török funk)
AdamSalman (arab-electro fusion)
Amir & Toma (chill-out arab és török zene)

Vizuál & Deco:
Onevisione live videomix – közel-keleti videó körutazás
Sivatagi Templom Autentikus arab tea kóstoló digitális fotókiállitással és hang atmoszférával vegyitve (Velvet és Berczi Zsófi)
Festmény kiállitás palesztin festők műveiből
(Abed Abdi, Boutaina Abu Milhelm)
Fotókiállitás
Diaporáma vetítés

Extrák:
Derbuka workshop
Ethnosound Hangszersimogató
Bazár
Vizipipa sarok
Sütemény kóstoló
Henna festés
1001 éjszaka meséiből (Velvet, Tilos Rádió)
Ön itt van: Home kiállítások Palesztin festőművészek művei a Budapesti Gödörben